Henrik

Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #87
  Henrik
  Keymaster

  NiA skulle passa alldeles utmärkt som en verksamhet i Ytterkanten.

  #84
  Henrik
  Keymaster

  Ja, alltså, min tanke är ju att nia ska vara mer än bara en site på nätet (utanför facebook så fort som möjligt då), utan även ett sätt att sam/arbeta i köttvärlden. Exvis har jag idéer på någon sorts makerverksamhet, någon sorts elektronikåtervinning (där vi kan bygga ihop äldre datorer, slänga in en linux och donera/sälja billigt till dem som behöver). Jämför bla http://freegeektoronto.org/aboutus/ och http://friit.se/ (vill gärna se samarbete med fri-it, som är malmöbaserat och tydligen redan kör något tillsammans med glokala fhsk).

  Men det finns ju fler tankar. Ett exempel är cykeltillverkning, där vi kan slänga ihop gamla cyklar till nya exvis lastcyklar, liggcyklar, cyklar som generellt sett är både praktiska och synliga, så att det går att få in pengar och verksamhet även den vägen.

  Tankar?

  #83
  Henrik
  Keymaster

  Du tar upp extremt viktiga frågeställningar som verkligen berör kärnan/syftet med Ytterkanten. Bra!
  Ytterkantens huvudsyfte är att förverkliga idéer (vilka och på vilket står i stadgarna). Organisatoriskt är Ytterkanten tänkt att vara som en solfjäder, där varje enskild ”fjäder” är en verksamhet med egen ledning, organisationsplan och budget. Ytterkanten kan hjälpa till med organisation, kontakter och kanske någon gång startkapital för att få ingång en verksamhet/fjäder.Ursprunget ENAPRENÖR har en solfjädersliknande logga:

  Vore superkul om Nördar och Ytterkanten kunde paras ihop på något sätt – tror det kan bli en riktig vinn-vinn. Bägge verksamheterna kan komplettera och korsbefrukta varandra.
  Kanske ett nära samarbete? Eller ännu hellre, tycker jag, att Nia blir en verksamhet som en solfjäder.

  #82
  Henrik
  Keymaster

  Jag tänker, som jag skrev på fejset, att vi bör ha ett eget litet hotell som kan generera ströinkomster. Där bör vi lägga nordar.se

  Det gör även att det blir lättare för oss att plocka in ev. reklaminkomster (om vi ska ha sådana, jag tycker vi kan ha något smått, typ textbaserat, eller klart avgränsat pga så jäääävla trött på reklam), men även sidoprojekt som vi medlemmar i föreningen kan tänkas ha. Jag har exvis blogg, websida och hatewatch.se

  Eventuella kunder som vi kan tänkas få in kan ju läggas på föreningen. Extra viktigt då det 1. genererar inkomster, om än små, 2. vi har medlemmar som inte kan/får ha inkomster.

  #81
  Henrik
  Keymaster

  OK! Låt oss börja diskutera nu! 🙂

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
Hoppa till verktygsfältet